دین و مذهب
دین و مذهب مردم گرجستان چیست ؟!
دین رسمی گشور گرجستان مسیحیت (اُرتودوکس) می باشد
طبق آمار بدست آمده از سال 2014 ، 83.4% مردم گرجستان مسیحی ارتودوکس ، 10.7% مسلمان که اغلب آذری زبان هستند و در منطقه آجارا زندگی می کنند و حدود 3.9% ارتودوکس شرقی هستند که اغلب ارمنی هستند.
ایلیای دوم رییس کلیساهای گرجستان و رهبر مذهب و دین گرجستان می باشد. درصد محبوبیت ایلیای دوم بیش از 98 درصد (بیش از درصد محبوبیت رییس جمهور و نخست وزیر گرجستان) می باشد. به همین دلیل به ایلیای دوم رهبر مذهبی کشور گرجستان می گویند.
عکس های ایلیای دوم از نوجوانی تا کنون.
جالب است بدانید که خانه ایلیای دوم رهبر مذهبی گرجستان به دلیل محبوبیت بالا هیچگونه سیستم امنیتی خاصی ندارد.
وی در حال حاضر با 85 سال سن فقط در امورات دین مسیحیت و قوانین مذهبی مربوط به کتاب انجیل مردم را راهنمایی می کند. و در مسائل سیاسی کشور گرجستان دخالتی ندارد.
بعد از ظهور حضرت مسیح در فلسطین، پیروان این حضرت به ارمنستان و گرجستان رهسپار شدند تا دین مسیحیت را تبلیغ نمایند. مسیحیت ارتدکس تنها شاخه ای از مسیحیت است که در آن فرامین حضرت عیسی مسیح، کمتر تحریف شده است.
ارتدکس ها در رعایت قوانین مذهبی بیشتر از سایر شاخه های مسیحیت تلاش میکنند.
دین موجود در ارمنستان و روسیه و گرجستان ، تقریبا یکی است .ولی تفاوت هایی در شاخه ها و کلیساهای آن وجود دارد.
با توجه به این که این مردم در رعایت قوانین مذهبی خود بسیار جدی می باشند و تلاش زیادی در انجام امورات دینی خود دارند، لذا توصیه میکنیم چند نکته را در سفر و یا اقامت کشور گرجستان در نظر بگیرید:
- خانم ها هنگام بازدید از کلیساها و مکان های مقدس این کشور باید با روسری و دامن باشند و حجاب داشته باشند.
- عکس های قدیس ها در مکان های مذهبی را در صورتی که مسیحی نیستید لمس نکنید و یا نبوسید.
- در مکان های مذهبی و مقدس عکس نگیرید. البته این کار مشکلی ایجاد نمی کند ولی نوعی توهین به این مقدسات محسوب می شود.
- از خوردن و آشامیدن و حتی به همراه داشتن مواد خوراکی در این مکان های مقدس باید جدا خودداری کنید.
- گرجی ها مذهبی می باشند و ازدواج یک شخص مسیحی گرجی با ادیان دیگر نهی شده است. گرجی ها هم روی این قضیه حساس هستند و ازدواج یک شخص با دین دیگر که به دین آنها نگرویده، بسیار مشکل می باشد.
بعد از ارتدکس های گرجی، دین اسلام به عنوان بزرگترین اقلیت دینی این کشور محسوب میشود.
در زمان خلافت عثمان بن عفان، وی با لشکرکشی به قفقاز، شرق گرجستان را فتح کرد و حکومت اسلامی را در تفلیس تشکیل داد.
پارلمان گرجستان با ارائه پیش نویسی دین اسلام را به عنوان یک مذهب در اقلیت دانسته و چهار گروه از مسلمانان گرجستان را به عنوان اقلیت دینی این کشور پذیرفته است.
رابطه بین مسیحیان و مسلمانان رابطه ای در صلح و آرامش می باشد و تاکنون دچار تنش نشده است.
حدود 11 درصد مردم گرجستان مسلمان می باشند وتقریبا 7 درصد آنها شیعه می باشند. البته متاسفانه در اعلام آمار شیعیان پنهان کاری می شود. در خوشبینانه ترین حالت 11 درصد و در بدترین حالت 7 درصد مردم گرجستان شیعه هستند.
تعداد مسلمانان گرجستان تقریبا 500 هزار نفر می باشند. در تفلیس و باتومی مسلمانان زیادی زندگی می کنند که مسلمانان تفلیسی اغلب آذربایجانی اصل و مسلمانان باتومی هم اغلب سنی مذهب و ترک تبار می باشند.
مناطقی از جمله : قاردابانی، بولنیسی، قره چپ، مارنئولی، دمانیسی، رمانی، آخالکالاکی، بوگدا نووکا جمعیت های بزرگ شیعی دارند. بیشترین آمار کشور مربوط به این مناطق می باشد.
مساجد کشور گرجستان زیر نظر گروهی مرسوم به مسلمانان گرجستان و زیر نظر اداره مسلمانان قفقاز و اداره مساجد و اماکن مذهبی گرجستان اداره میشود.
در گرجستان چیزی حدود 100 مسجد می باشد که متاسفانه اکثرا غیر فعال هستند و مساجد فعال هم در مراسم و مناسبت ها باز می باشند.
در شهر تفلیس مسجد جمعه مشترکی برای آذری های شیعه و آذری های سنی وجود دارد. البته این مسجد تا سال 1950 تنها متعلق به سنی ها بوده و شیعیان از مسجد معروفی به نام گوی مسجدی (مسجد آبی) استفاده میکردند. بعد تخریب این مسجد توسط کمونیست ها، شیعیان و سنی ها به طور مشترک از مسجد تفلیس استفاده می کنند.
این مسجد تنها مسجد شهر تفلیس می باشد که متعلق به هر دو گروه سنی و شیعیان می باشد. در روزهای جمعه، صبح ها سنی ها و بعد از ظهر ها شیعیان از آن استفاده می نمایند. در این مسجد دو محراب وجود دارد و بخش سنی و شیعه آن کاملا مشخص می باشد.
از دیگر مساجد گرجستان می توان مساجد شهرهای مسخالدیدی، دمانسیی، مارنئولی، بولنیسی و باتومی را نام برد. مسجد مارنئولی بزرگترین مسجد جمهوری گرجستان می باشد که چند سال از ساخت آن میگذرد.
مساجد غیر رسمی دیگر در روستاهای گرجستان وجود دارد که گاهی توسط ملاهای دوره گرد مانند دعانویس ها، مراسم مذهبی در این مساجد برگذار می شود.
نماز جماعت برگذار می کنند و در بیشتر روستاهای آذری حرم های مقدس امام زادگانی وجود دارد که همیشه زوار دارند.
پرستش افراد مذهبی جزو سنن شیعیان آذری می باشد. نمونه شخص مذهبی عیسی افندی می باشد که زیارتگاه وی در روستای کابالا در منطقه لوگودخی می باشد.
رادیو تفلیس اولین رسانه فارسی زبان در گرجستان
برای عضویت در کانال تلگرام رادی تفلیس کلیک کنید
نوشته دین و مذهب اولین بار در گرجستان | اخبار | مجله | تبلیغات | املاک. پدیدار شد.