هدف صدر اعظم آلمان از سفر به منطقه قفقاز جنوبی چیست؟
به گزارش رادیو تفلیس و به نقل از خبرگزاری تسنیم
روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو در تحلیلی نوشت: “آنگلا مرکل” صدر اعظم آلمان آخر این هفته به منطقه قفقاز جنوبی سفر میکند. وی سفر خود را از گرجستان آغاز کرده، سپس به ارمنستان رفته و این سفر را در جمهوری آذربایجان به پایان خواهد رساند.
صدراعظم آلمان بعد از سالها به یاد گرجستان افتاده است
خانم مرکل روز پنجشنبه، 23 آگوست (اول شهریور ماه) به تفلیس عزیمت خواهد کرد. این دومین بار است که صدراعظم آلمان به تفلیس سفر میکند. وی پیش از این در آگوست سال 2008، بلافاصله پس از پایان جنگ پنج روزه بین روسیه و گرجستان به این کشور رفته بود. به عقیده برخی کارشناسان، دقیقا پس از مذاکره با “میخائیل ساآکاشویلی” رئیس جمهوری وقت گرجستان، آنگلا مرکل به طور نهایی تایید کرده بود که تمایل به عضویت گرجستان در ناتو ندارد. در واقع آلمان اصلی ترین مخالف پیوستن گرجستان به ناتو است. البته مقامات برلین آماده کمک به تفلیس در همه زمینهها، از جمله حل و فصل اختلافات ارضی گرجستان با روسیه هستند.
عامل دیگری که باعث تیرگی روابط تفلیس و برلین شده، مهاجرتهای غیرقانونی است. تعداد شهروندان گرجی که به خاک آلمان رفته ولی به طور رسمی خواستار پناهندگی نشده و بطور غیرقانونی در این کشور بسر میبرند، به حدی در حال افزایش است که موجب نگرانی دولت آلمان شده است. دولت گرجستان اقداماتی را در نظر گرفته تا این وضعیت بهبود یابد، ولی نمیتوان گفت این مشکل حل شده است.
از سوی دیگر مقامات تفلیس نگران مذاکرات سه ساعته اخیر آنگلا مرکل با ولادیمیر پوتین هستند که در واقع موضوع گرجستان اصلا در آن مطرح نشده است.مخالفان این مسئله را نتیجه سیاست خارجی ضعیف دولت ارزیابی کردهاند معتقدند که گرجستان به طور کلی دیگر از دستور کار بین المللی خارج شده و دیگر مورد توجه مقامات غربی قرار ندارد.
نخستین سفر یک رهبر اروپایی به ارمنستان بعد از «انقلاب مخملی»
آنگلا مرکل روز جمعه 24 آگوست (2 شهریور ماه) به ایروان سفر میکند. دستور کار مذاکرات اعلام نشده است، شاید به این دلیل که این مسئله با دولت “سرژ سرکسیان” مورد توافق قرار گرفته بود.
در هرصورت صدراعظم آلمان نخستین سیاستمدار بلندپایه اروپایی است که بعد از انقلاب مخملی در ایروان، به ارمنستان سفر میکند. البته “نیکول پاشینیان” نخست وزیر جدید ارمنستان پیش از این در جریان سفر کاری دو روزه خود به بروکسل در ماه جولای، با آنگلا مرکل دیدار و گفتگو کرده است. پاشینیان در این سفر با اظهارات تند خود در مورد مقامات اروپایی، «جهان کهن» را غافلگیر کرده بود. این بدان معناست که اتحادیه اروپا ممکن است لحن خود در برخورد با ارمنستان را تغییر دهد.
خود پاشینیان بعد از آن اعلام کرد که اتحادیه اروپا شریک ارمنستان است و این کشور پس از انقلاب، دموکراسی را توسعه خواهد داد، ولی دموکراسی اولویت سیاست خارجی ایروان بشمار نرفته، بلکه این مسئله صرفا یک اصل ارزشی است.
با توجه به این مسئله، دورنمای روابط ارمنستان و اتحادیه اروپا بعد از سفر خانم مرکل به ایروان مشخص خواهد شد.
جمهوری آذربایجان ایستگاه آخر
صدراعظم آلمان سفر خود به منطقه قفقاز جنوبی را روز شنبه، 25 آگوست (سوم شهریور ماه) در باکو به پایان خواهد رساند.
“دیونیس چنوشا” کارشناس مسائل سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآور شده ، این سفر نشان دهنده علاقهمندی آلمان به آذربایجان است که البته بیشتر از هر چیز به مسئله انرژی مربوط شود.
وی گفت: «تا قبل از سفر خانم مرکل، “الهام علیاف” رئیس جمهوری آذربایجان دو بار در سالهای 2015 و 2016 به آلمان سفر کرده بود. بنابراین طبق اصول دیپلماتیک، صدراعظم آلمان می بایست در پاسخ به این سفرها از باکو دیدن کند.»
به عقیده وی، آلمان قصد دارد به این شریک خود نشان دهد که تحقق خط لوله گاز «جریان شمالی-2» نمی تواند امنیت انرژی اروپا را به طور کامل تامین کند و به همین دلیل ارسال گاز از جمهوری آذربایجان برای این کشور بسیار مهم است.
این کارشناس معتقد است که سفر مرکل به باکو ارسال علائمی در اینباره است که آذربایجان نقش راهبردی در منطقه ایفا می کند. وی افزود: «در شرایطی که ترکیه به روسیه نزدیک شده و ایران تحت اعمال فشارهای شدید آمریکا قرار گرفته، برای آلمان و اتحادیه اروپا بسیار اهمیت دارد تا گفتوگوهای خود با مقامات باکو را گسترش دهند.»
به کانال تلگرام رادیو تفلیس بپیوندید
نوشته هدف صدر اعظم آلمان از سفر به منطقه قفقاز جنوبی چیست؟ اولین بار در گرجستان | اخبار | مجله | تبلیغات | املاک. پدیدار شد.