زندگی هنری و مرگ افشین مقدم
افشین مقدم به همراه داریوش و کیوان خوانندگی را از گروه واریته شش و هشت به رهبری پرویز مقصدی در سال ۱۳۵۰ آغاز کرده بودند.
شوی تلویزیونی واریته
در اواخر سال ۱۳۴۹ فرشید رمزی (سازنده شوی تلویزیونی) و پرویز مقصدی (آهنگساز) تصمیم میگیرند تا برای تلویزیون ملی شوی جدیدی با نام واریته بسازند افشین جز خوانندگان اولیه این شو بود.
https://honarland.ir/wp-content/uploads/2019/07/Afshin-Moghadam-Gole.mp3سیاوش قمیشی و واروژان
سعید دبیری ترانه سرای معروفترین ترانه افشین (زمستون) تعریف میکند که وقتی اول بار به همراه آهنگساز این ترانه (سیاوش قمیشی) نزد واروژان بزرگ رفتند او در بدو امر شکل و شمایل افشین و قمیشی را نپسندید و برای تنظیم کار بهانه آورد.اما بعد از شنیدن ملودی و احساس افشین در اجرای ترانه بلافاصله با آنها قرارداد بست.
محبوبیت افشین با آهنگ زمستون
افشین مقدم در فاصله پنج سال ۲۴ ترانه خواند و با اجرای ترانههایی مانند آخرین طبیب مسافر، به من نخند و البته زمستون بسیار محبوب شد. با این حال در اولین روزهای مرداد ۵۵ هنگامیکه با اتومبیل شخصی اش به شمال میرفت در جاده چالوس تصادف کرد و درگذشت.یادش گرامیباد!
یکم مرداد سالروز درگذشت افشین مقدم
ترانه ایی در سوگ مرگ مقدم
پس از تصادف و درگذشت شادروان افشین مقدم یکی از اعضای گروه پرویز مقصدی در مرداد ماه ۱۳۵۵، ناصر چشم آذر و امیر خسته ترانه ای در سوگ او ساختند که نام “گل افشین” بخود گرفت.داریوش یکی دیگر از اعضای گروه از خواندن آن امتناع ورزید و کیوان آنرا اجرا کرد.
این آهنگ در چهلم درگذشت افشین مقدم ضبط شد که آهنگ آن از سیاوش قمیشی و جهانبخش پازوکی و تنظیمش بر عهده ناصر چشم آذر بود.این آهنگ در زمان خود بسیار نوآورانه بود.
سوگنامه در ترانه ساخته شده برای افشین
در ابتدای ترانه با استفاده از افکتهای صوتی ماجرای مرگ افشین مقدم روایت میشود، صدای پا، صدای شیر آب، صدای استارت اتومبیل، ترمز شدید و صدای تصادف، صدای ضربان قلب و اینجاست که ارکستر ناصر چشم آذر سوگنامه را آغاز میکند. سوگنامه ای که که در آن کیوان آمیخته ای از آهنگهای مشهور افشین را میخواند.
نوشته زندگی هنری و مرگ افشین مقدم اولین بار در سرزمین هنر. پدیدار شد.