آشنایی کامل با بیماری خطرناک حصبه
تب حصبه ناشی از باکتری سالمونلا تیفی است. تب حصبه در کشورهای پیشرفته نادر است. این در جهان در حال توسعه ، به ویژه برای کودکان ، هنوز یک تهدید جدی برای سلامتی است. غذا و آب آلوده یا تماس نزدیک با فرد آلوده باعث تب حصبه می شود.
بیماری حصبه چیست؟
بیماری حصبه یا تیفوئید یک نوع عفونت است که از طریق باکتری سالمونا تیفی مورویوم به بدن منتقل می شود و می تواند باعث تب بالا و ایجاد اختلال در سیستم گوارش شود. بیماری تب روده یا حصبه که یکی از بیماری های گوارشی است اگر به موقع توسط پزشک تشخیص داده شود قابل درمان است. اگر احتمال می دهید که به حصبه دچار شده اید لیست پزشکان دکتر مایکو را بررسی و فرد موردنظر را انتخاب نمایید تا فرآیند تشخیص و درمان شما در کمترین زمان ممکن شروع شود.
نحوه ی انتقال تب تیفوئید یا حصبه
سه عامل اصلی انتقال بیماری تب حصبه به بدن انسان از طریق آب و انواع نوشیدنی و غذای آلوده به باکتری است. در برخی افراد هیچ علامتی نمایان نمی شود اما ممکن است بعد از مدتی بیماری حصبه خود را نشان دهد. تب حصبه شایع ترین بیماری در جنوب و جنوب شرقی آسیا و همین طور جنوب آفریقا است بنابراین اگر به این نقاط سفر کردید حتما آزمایش تیفوئید بدهید تا مشکلی بروز نکند چراکه این بیماری واگیر هم دارد.
بیماری حصبه واگیردار است؟
در پاسخ به این سوال که بیماری تب حصبه واگیردار است یا خیر باید بگوییم طبق مطالعات انجام شده بله متاسفانه واگیر دار است و از طریق آب و غذای آلوده به ما منتقل می شود. پیشرفت در علم پزشکی و پاکسازی محیط زندگی انسان ها موجب شده تا این بیماری نسبت به گذشته کاهش زیادی داشته است اما در حال حاضر همچنان سالیانه یک تا دو میلیون نفر درگیر این بیماری شده که دویست هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
علائم بیماری حصبه typhoid disease
معمولا بعد از یک تا سه هفته علائم بیماری حصبه در فرد آغاز می شود. علائمی مثل لکه ها و بثورات پوستی (که بیشتر روی گردن و شکم ظاهر می شوند) برای همه افراد رخ نمی دهد اما بقیه علائم شایع ترند.
- از دست دادن اشتها
- نفخ
- حالت تهوع
- ضعف
- درد شکم
- یبوست
- سردرد
- اسهال
بیماری حصبه و راه درمان
بهترین و موثرترین راه برای درمان حصبه، آنتی بیوتیک است. اگر بیماری تب حصبه در ابتدای آن تشخیص داده شود پزشک یک دوره قرص آنتی بیوتیک تجویز می کند که بین هفت تا چهارده روز باید مصرف شود. اگر بیماری حصبه پیشرفته تر شده باشد احتیاج به آزمایش خون و مدفوع است تا دقیقا مشخص شود که فرد دقیقا به چه نوع حصبه مبتلا شده است. علائم ذکر شده در قبل نیز پس از دو تا سه روز از مصرف دارو بهتر و بهتر می شوند. اما فرد باید تا انتهای دوره دارو را مصرف کند تا به طور کامل باکتری از بدنش خارج شود. البته مراقبت هایی وجود دارد که هم افراد در حال درمان و هم افرادی که در معرض خطر این بیماری هستند می توانند رعایت کنند:
- استراحت کافی داشته باشید.
- مایعات فراوان بنوشید.
- وعده های غذایی کوچکتر به جای سه وعده در روز داشته باشید.
- دائما دست و صورت خود را بشویید تا خطر سرایت به دیگران کاهش یابد. همین طور افرادی که در معرض خطر بیماری حصبه هستند باید این کار را برای جلوگیری از مبتلا شدن انجام دهند.
- افراد مبتلا به مکان های عمومی مثل محیط کار یا مدرسه تا انتهای دوره درمان حصبه ورود نکنند.
آشنایی با واکسن حصبه
دو نوع واکسن برای پیشگیری و درمان بیماری حصبه استفاده می شود که البته تاثیر صددرصدی ندارند. این واکسن ها بعد از مدتی باید تکرار شوند زیرا اثربخشی آن ها به مرور زمان از بین می رود.
- یک واکسن حداقل یک هفته قبل از سفر تزریق می شود تا از خطر مبتلا شدن جلوگیری شود.
- واکسن پلی ساکارید که از طریق دهان تجویز می شود و برای پایین آوردن تب به کار می رود.