سندروم مابعد ابتلا به کرونا؛ علائم و عوارض
وب سایت اکسپرس در گزارشی علائم جدیدی از آلودگی به ویروس کرونا را مطرح کرده است که برای هفتهها و ماهها ادامه خواهند داشت.
این وضعیت به سندرم ما بعد ابتلا به ویروس کرونا شناخته میشود که میتواند هفتهها یا ماهها پس از ابتلا به عفونت اولیه ادامه یابد.
محققان تأیید کردند که بیشتر بیماران در طی چند روز بعد از ابتلا به کرونا، احساس بهبودی میکنند، اما در سندرم ما بعد کرونا، ممکن است علائم تا ۱۲ هفته و بیشتر وجود داشته باشد.
اداره خدمات بهداشتی انگلیس توضیح داد ه است که افراد مبتلا به این سندرم ممکن است در اوایل ابتلا، علائم شدیدی نداشته باشند، اما ممکن است برای ماهها عوارض آن را با خود به همراه داشته باشند که مهترین این عوارض عبارت اند از:
۱. خستگی شدید
۲. تنگی نفس
۳. درد یا گرفتگی در قفسه سینه
۴- مشکلات مربوط به حافظه و تمرکز با مه گرفتگی مغز
۵. مشکل خوابیدن (بی خوابی)
۶. تپش قلب
۷. سرگیجه
۸. احساس سوزن سوزن شدن
۹. درد مفصل
۱۰. افسردگی و اضطراب
۱۱. وزوز گوش و گوش درد
۱۲. احساس بیماری، اسهال، معده درد، از دست دادن اشتها
۱۳. تب بالا و سرفه
۱۴. گلودرد و تغییر در حس بویایی یا چشایی
۱۵. بثورات و ضایعه پوستی
این گزارش تأکید کرده است که این علائم میتواند از خستگی مفرط تا مشکلات حافظه و درد مفاصل تا اضطراب متغیر باشد و مطالعات روی اثرات طولانی مدت هنوز ادامه دارد.
کارشناسان تأکید کرده اند که بیش از یک سوم افراد مبتلا به کرونا، به مدت ۱۲ هفته و بیشتر، از عوارض کروا رنج میبرند، به گونهای که عوامل خطر همچنان در ۱۲ هفته اول یا بعد از آن ظاهر میشوند که باعث بروز بیماری و اثرگذاری که بر مغز و مه گرفتگی مغز میشود.