دلیل اصلی قرمزی چشم و درمان آن
قرمزی چشم یکی از نشانههایی است که میتواند ناشی از بیماریهای مختلف باشد.
به نقل از کلیولند کلینیک، قرمزی چشم یک عارضه است که بسیاری از افراد در طول زندگی به طور موقت آن را تجربه میکنند. با این حال، برخی افراد به طور دائمی از قرمزی چشم خود رنج میبرند.
قرمزی چشم میتواند ناشی از عوامل مختلف باشد. در این مطلب به مهمترین دلایل بروز این موضوع میپردازیم:
۱– حساسیت (آلرژی)
اگر در فصول گرده افشانی (به ویژه اوایل بهار) دچار قرمزی چشم شده اید، این موضوع احتمالاً ناشی از حساسیت به گرده است. در این موارد فرد احتمالاً همزمان احساس خارش، ریزش اشک و احساس سوزش در چشم میکند. در این موارد مراجعه به پزشک توصیه نمیشود، اما اگر این امر باعث اختلال جدی در روند زندگی شما شده بهتر است به چشم پزشک مراجعه کنید. استفاده از داروهای ضدآلرژی (آنتی هیستامین)، اسپریهای تنفسی و قطره چشم در این موارد تجویز میشود.
۲– آسیب به رگهای خونی
آسیب به رگهای خونی ممکن است از سوی فرد تشخیص داده نشود، اما اطرافیان میتوانند تغییرات در چشم بیمار را به سرعت درک کنند. این موضوع احتمال دارد با یک کبودی کوچک در چشم بروز کند. این موضوع به جای آنکه با مرور زمان بهبود یابد، تشدید میشود. در صورتی که فرد از درد و اختلال در بینایی رنج میبرد، باید در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه کند.
۳– خشکی چشم
در کنار قرمزی، بیمارانی که از خشکی چشم رنج میبرند احساس میکنند در چشمان شان شن وجود دارد. این احساس به ویژه در هنگام شب تشدید میشود. در صورتی که پس از استفاده از قطرههای نرم کننده چشم، علائم بیماری از بین نرفت، مراجعه به چشم پزشک ضروری است. قطرههای نرم کننده چشم و اشک مصنوعی از رایجترین مواردی است که در این زمینه تجویز میشود.
۴– التهاب ملتحمه
التهاب ملتحمه به التهاب غشای نازک و شفافی که روی سفیدی چشم را پوشانده اطلاق میشود. اصلیترین نشانه التهاب ملتحمه، صورتی شدن چشم است. در این حالت فرد در چشمان خود احساس سوزش یا خارش میکند. به طور قطع توصیه میشود افراد مبتلا به التهاب ملتحمه به پزشک مراجعه کنند. اگر ریشه بیماری ویروسی باشد، پزشک تا زمانی که علائم بیماری از بین نرفته باشد، اقدام به درمان فرد میکند. اگر دلیل التهاب ملتحمه باکتریایی باشد پزشک علاوه بر داروهای دیگر، آنتی بیوتیک را نیز برای فرد تجویز میکند.