آشنایی با زندگی شخصی حسین الهی قمشه‌ای

حسین الهی قمشه ای متولد 14 دی 1318 در تهران، فیلسوف است. فارغ التحصیل لیسانس، فوق لیسانس و دکترای رشته الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران می باشد، در کنار فلسفه، مترجم، استاد دانشگاه و مفسر قرآن است.

خانواده

حسین محی الدین الهه قمشه ای فرزند آیت الله مهدی قمشه ای و مادرش طیبه تربتی نویسنده ادبی در تهران بدنیا آمد، یک برادر بنام مرتضی و یک خواهر بنام مهدیه دارد. خانم مهدیه الهی قمشه ای در 19 تیر 1395 درگذشت.

تحصیلات

ابتدا تحصیلات حوزوی از جمله اخلاق، منطق، کلام و فقه را از پدرش آموخت. از 7 سالگی به دبستان دانش رفت سپس در دبیرستان حوزه علمیه تهران بنام مروه آموزش دید تا اینکه در سال 1336 وقتی 18 ساله بود وارد دانشگاه تهران شد.

زبان ها و شروع تدریس

همزمان با تحصیلات؛ زبان های عربی، انگلیسی و فرانسوی را یاد گرفت و مسلط شد و بعد از گرفتن فوق لیسان در همان دانشگاه تهران بعنوان استاد دانشگاه شروع به تدریس کرد. الهی قمشه ای بعد از گرفتن دکتر با دیگر مراکز عالی آموزشی وارد همکاری شد و مدتی هم بعنوان استاد پروازی در چندین کشور حضور آموزشی فعالی داشت.

رئیس کتابخانه ملی

در سال 1358 وقتی 40 ساله بود یکسال به ریاست کتابخانه ملی ایران منصوب شد سپس استعفا داد و به تالیف و ترجمه کتاب هایی در زمینه ادبیات، زیباشناسی و عرفانی کرد.

تاثیر پذیرفته

استاد قمشه ای خود را تاثیر پذیرفته از منش و تعلیمات افرادی چون حضرت علی (ع)، حافظ، مولانا، سعدی، فردوسی، ابن سینا، افلاطون، خواجه نصرالدین طوسی می داند.

انتشار اولین کتاب

علاوه بر انواع سخنرانی های به فارسی و انگلیسی در سال 1366 وقتی 48 ساله بود اولین کتاب خود بنام گزیده فیه مافیه مولانا منتشر کرد و در سال 73 نیز کتاب گزیده منطق الصیر عطار را نوشت.

ازدواج و فرزندان

الهه قمشه ای با پروین زندی دکترای علوم و صنایع غذایی و از استاتید بنام دانشگاه تهران ازدواج کرده است که ثمره این زندگی یک پسر بنام شاهد و یک دختر بنام شادی است.

کلنگ محک

در سال 1370 بدلیل فعالیت ویژه ای که در امر نیکوکاری و ترغیب مردم به احسان به دیگران داشت کلنگ تاسس موسسه خیریه محک به دستان او به زمین خورد.

از موسیقی تا خطاطی

در تمام این سال ها در کنار تحصل به یادگیری نقاشی، معماری و موسیقی و تواتر مشغول شد و در میان سازها در محافل خصوصی و شخصی سه تار هم می زد. قمشه ای به شیوه اساتید قدیمی خطاطی نیز می کند و  در سال 1373 نمایشگاهی از آثارش را به نمایش عموم گذاشت که مورد استقبال قرار گرفت.

همکاری با همسرش

حسین الهه قمشه ای در سال 1381 به اتفاق همسرش دکتر پروین زندی شروع به انتشار آثار ادبی و عرفانی کرد و بمنظور عرضه معارف ادبی و عرفانی موسسه فرهنگی هنری الهی قمشه ای را تاسیس کردند، آماده سازی آثار مکتوب، پاسخگویی به سوالات از فعالیت های این مرکز است.

حفظ قرآن تا حافظ و نظامی

دکتر قمشه ای قرآن کریم را تقریبا حفظ است. مثنوی نظامی، فردوسی و حافظ را چنان بازگو می کند که گویی دیوان آنها در پیش روی اوست، وی ارادت زیادی به شیخ محمود شستری نیز دارد و کتاب شرح گلشن او را مقدمه و شرح نوشته است.